ΔΩΡΕΑΝ EΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΤΟΥ!
ΠΡΟΛΑΒΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
# 1 γυναικειο Fashion store #
tasinolakia
Καλάθι
Κλείσιμο
ΑρχικήTips & Tricks
Charm Blue zirgon - tasinolakia.com

tips & tricks

Για να διαρκούν τα κοσμήματά σας σε βάθος χρόνου και να διατηρηθεί η όμορφη εμφάνισή τους:

Αντιμετωπίστε με προσοχή τα κοσμήματα σας, να τα καθαρίζετε τακτικά με ένα στεγνό πανάκι και να τα αποθηκεύετε πάντα.

Μην φοράτε τα κοσμήματά σας κατά τη διάρκεια μπάνιου, ύπνου ή κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

Σας συνιστούμε να φορέσετε τα κοσμήματα σας μόλις ολοκληρώσετε την εμφάνιση σας ώστε να αποφύγετε την επαφή τους με παράγοντες όπως: άρωμα, κρέμες, λακ ή λοσιόν.

Μην εκθέτετε τα κοσμήματά σας στο νερό ή την υγρασία, αφού μπορούν να αλλοιώσουν ή και να αλλάξουν το χρώμα τους. Αποφεύγετε την αποθήκευσή τους στον χώρο του μπάνιου και την επαφή με ουσίες όπως: θείο, χλώριο, αλάτι και το όξινο ph του δέρματος.

Προτιμήστε αεροστεγείς συσκευασίες για να αποθηκεύσετε τα κοσμήματά σας ώστε να τα προστατεύσετε από την υγρασία και τον αέρα. Τα κοσμήματα θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το ηλιακό φως και τη θερμότητα, σε ένα προστατευτικό κουτί.

Ορισμένα υλικά όπως ο ορείχαλκος (faux) χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και συνεχούς καθαρισμού μετά από κάθε χρήση. Υπάρχει πιθανότητα το συγκεκριμένο υλικό να οξειδωθεί όταν έρθει σε επαφή με νερό, ιδρώτα, άρωμα ή λοσιόν και να χάσει τη λάμψη του. Επίσης το pH του δέρματος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, γι’ αυτό και ένα ίδιο κόσμημα μπορεί να έχει διαφορετική αντίδραση από δέρμα σε δέρμα.  Ο ορείχαλκος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο υλικό σε ορισμένα δέρματα, με αποτέλεσμα να επιταχύνει τον χρόνο οξείδωσης του ακόμα και με απλή επαφή με το δέρμα .

Πριν αγοράσετε ένα κόσμημα από ορείχαλκο βεβαιωθείτε ότι δεν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία ευαίσθητων δερμάτων διότι μπορεί να προκληθεί αλλεργία.

Η χρήση αντισηπτικών δεν ενδείκνυται όσο φοράτε κοσμήματα διότι αλλοιώνεται το χρώμα τους.

Για να αποφεύγετε τέτοιες οξειδώσεις προτείνουμε την αγορά ανοξείδωτων κοσμημάτων που είναι ανθεκτικά στα προαναφερόμενα.

Οι ποιότητες και τα υλικά των κοσμημάτων μας αναγράφονται αναλυτικά στην περιγραφή κάθε προϊόντος.

Καλό θα ήταν να αποφεύγεται γενικά η επαφή με χημικά, ανεξάρτητα από την ποιότητα του κοσμήματος ώστε τα κοσμήματα σας να παραμένουν λαμπερά σε βάθος χρόνου.

Στο παρελθόν η αγορά ρούχων ξεκίνησε με τοπικές επιχειρήσεις, με τις μεγαλύτερες εξ ’αυτών να εμπορεύονται τα προϊόντα τους το πολύ σε εθνικό επίπεδο. Στις μέρες μας, όμως, η αγορά ρούχων έχει γίνει πλέον μία παγκόσμια αγορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την εμφάνιση ενός σημαντικού προβλήματος: τη διαφορετική διαστασιολόγηση. Σε διάφορα μέρη του κόσμου χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τρόποι διαστασιολόγησης των ρούχων.

Το πρόβλημα αυτό υπάρχει και απασχολεί σοβαρά τις εταιρίες ρούχων: Ο πελάτης τη μία στιγμή καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε ρούχα με διαστάσεις όπως x-small, small, medium, large, x-large κλπ., την άλλη μέρα είναι στο δοκιμαστήριο με ρούχα ευρωπαϊκών διαστάσεων 34, 36, 38 ή 40, ενώ κάποια άλλη στιγμή μπαίνει σε ένα e-shop και αναρωτιέται η Ελληνική διάσταση 42, 44 ή 46 πού αντιστοιχεί. 

Μέχρι λοιπόν να βρούμε ένα μονιμότερο τρόπο να σας εξυπηρετήσουμε, και για να κάνουμε την επιλογή σας ευκολότερη, σκεφτήκαμε να προσθέσουμε έναν πίνακα με όλες τις διαστάσεις ρούχων και πως αυτές μεταφράζονται στις άλλες μεθόδους διαστασιολόγησης. Παρακάτω θα βρείτε τον Ευρωπαϊκό & τον Ελληνικό τρόπο σηματοδότησης διαστάσεων ρούχων, αλλά και τις διαστάσεις των παντελονιών jeans. Εάν ακόμα υπάρχει κάτι που δεν είναι σαφές στο OnLine κατάστημά μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Πως θα φροντίσετε τα ρούχα σας ανα ποιότητα

Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι η πιο κοινή φυτική ίνα. Πλένεται στο πλυντήριο και μπορεί να μπει και στο στεγνωτήριο. Τα βαμβακερά ρούχα τείνουν να τσαλακώνονται πολύ γι’ αυτό απαιτείται σιδέρωμα σε υψηλή θερμοκρασία. Αποφύγετε τη χρήση χλωρίνης γιατί μπορεί να καταστρέψει το χρώμα και την υφή του ρούχου. Λόγω της απορροφητικότητας του, το βαμβάκι θέλει περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει σε φυσικές συνθήκες ή μεγαλύτερη θερμοκρασία σε στεγνωτήριο.

Cashmere (Κασμίρ)

Το κασμίρ είναι ίνα από μαλλί και είναι ένα από τα πιο καλά υφάσματα. Συνιστάται πλύσιμο στο χέρι καθώς πρόκειται για ευαίσθητο ύφασμα. Για την καλύτερη προστασία του υφάσματος αποφύγετε το δυνατό στύψιμο και αφήστε το ρούχο να στεγνώσει πάνω σε μία καθαρή πετσέτα. Το στέγνωμα πρέπει να γίνεται σε επίπεδη επιφάνεια γιατί αν απλώσετε το ρούχο, το βάρος του νερού θα αλλοιώσει τη γραμμή του. Δεν σιδερώνεται και δεν μπορεί να μπει σε στεγνωτήριο. Αποφύγετε το ζεστό νερό στο πλύσιμο.

Βισκόζη

Η βισκόζη είναι παράγωγο φυτικής πρώτης ύλης. Είναι ευαίσθητο ύφασμα γι’ αυτό καλό είναι να πλένεται στο χέρι ή σε ελαφρύ πρόγραμμα στο πλυντήριο με κρύο νερό. Προτιμάται το σιδέρωμα από την ανάποδη μεριά και με μέτρια θερμοκρασία, πριν στεγνώσει εντελώς το ρούχο. Αποφύγετε την αποθήκευση σε πλαστικές σακούλες και την απευθείας έκθεση του ρούχου στον ήλιο.

Μικρο-μοντάλ

Το MicroModal φτιάχνεται από ξύλο οξιάς και ανάλογα την επεξεργασία του μπορεί να ξεπερνάει και τις ιδιότητες του βαμβακιού. Είναι ένα από τα πιο απαλά σε υφή υφάσματα, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις ιδιότητες του μεταξιού. Πλένεται στο πλυντήριο σε οποιαδήποτε θερμοκρασία ανάλογα με τη σήμανση στο εκάστοτε ρούχο. Συνιστάται να μπαίνει σε κρεμάστρα μετά το σίδερο καθώς δεν είναι ύφασμα που τσαλακώνεται εύκολα και μπορεί να στεγνώσει έτσι. Αν χρειαστεί, συνιστάται να σιδερωθεί από την ανάποδη.

Μοχέρ

Το μοχέρ είναι τύπος μαλλιού με χαρακτηριστικά που το καθιστούν μία από τις καλύτερες ίνες. Το μοχέρ σαν ύφασμα ενδέχεται να είναι λίγο πιο άγριο από άλλους τύπους μαλλιών. Πολλά μάλλινα ρούχα δεν μπαίνουν στο πλυντήριο γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι αναφέρεται στην ετικέτα και ακολουθήστε τις οδηγίες. Χρησιμοποιείται πάντα ατμό για το σιδέρωμα. Συνιστάται η χρήση ενός πανιού πάνω από το ρούχο. Πολυεστέρας Η πιο ευρέως γνωστή συνθετική ίνα. Πρόκειται για ένα πολύ ανθεκτικό ύφασμα το οποίο δεν μαζεύει στο πλύσιμο. Μπορεί να μπει στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο. Προτιμήστε νερό μέτριας θερμοκρασίας και χρησιμοποιήστε μαλακτικό υφασμάτων πριν το στύψιμο.

Μαλλί

Το μαλλί είναι ευαίσθητο σαν ύφασμα γι’ αυτό πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες του εκάστοτε ρούχου. Τα μάλλινα ρούχα τείνουν να «μαζεύουν» στο πλυντήριο γι’ αυτό προτιμάται το πλύσιμο στο χέρι. Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό, το στεγνωτήριο και το σιδέρωμα. Αν απαιτείται το σιδέρωμα, το ρούχο θα πρέπει να είναι νωπό και να το σιδερώσετε αφού έχετε βάλει ένα πανί από πάνω για να αποφύγετε την απευθείας επαφή του ρούχου με την πλάκα του σίδερου.

Μετάξι

Ένα από τα πιο πολυτελή φυσικά υφάσματα, το οποίο τείνει να είναι εξαιρετικά απαλό. Το μετάξι είναι ανθεκτικό και δεν τσαλακώνεται πολύ. Είναι πολύ ευαίσθητο ύφασμα όσο αφορά το σιδέρωμα γι’ αυτό συμβουλευτείτε τις οδηγίες στο ρούχο. Προτιμήστε το σιδέρωμα όσο το ρούχο είναι ακόμα νωπό και χρησιμοποιήστε μέτρια θερμοκρασία.

Γούνα

Όταν παραλάβετε τη γούνα σας χτενίστε τη απαλά για να ξεμπλεχτούν οι τρίχες και να πάρει την κανονική της μορφή. Μην τοποθετείτε τη γούνα σας δίπλα σε πηγές θερμότητας. Αν βραχεί είναι προτιμότερο να στεγνώσει φυσικά. Αποφύγετε τα αρώματα γιατί η γούνα έχει την τάση να απορροφάει. Μην την αποθηκεύετε σε πλαστική σακούλα και μην την αφήνετε εκτεθειμένη στον ήλιο καθώς μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα της.

Τζιν

Το τζιν είναι βαμβακερό ύφασμα το οποίο το χαρακτηρίζει η διαγώνια ύφανση του. Μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο και να στεγνώσει είτε φυσικά είτε σε στεγνωτήριο. Όταν πλένεται στο πλυντήριο, να το βάζετε μαζί με παρόμοια χρώματα. Όσο πιο σκούρο είναι το τζιν τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να βγάλει χρώμα. Προτιμάται το σιδέρωμα από την ανάποδη μεριά ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του σίδερου. Όσο περισσότερο πλένεται, το χρώμα του τζιν τείνει να χάνει τη ζωντάνια του χρώματος του γι’ αυτό αποφύγετε τα άσκοπα πλυσίματα

Πως να υπολογίσετε το μέγεθος του καρπού σας:

Τυλίξτε μια μεζούρα γύρω από τον καρπό σας, ακριβώς κάτω από το κόκκαλο του καρπού. Τραβήξτε τη τόσο ώστε να εφαρμόσει καλά στο σημείο, να αισθάνεστε άνετα χωρίς να σας σφίγγει υπερβολικά. Αυτό είναι το μέγεθος του καρπού σας.
Εάν σκοπεύετε να προσθέσετε περισσότερα από 5 σύμβολα στο βραχιόλι σας, θα σας προτείναμε να επιλέξτε ένα νούμερο μεγαλύτερο από το κανονικό σας μέγεθος.
Ένα βραχιόλι κατά την αγορά του, καθώς δεν έχει φορεθεί ξανά, είναι πιο δύσκαμπτο και στενό αλλά καθώς το φοράτε θα παρατηρείται να γίνεται πιο χαλαρό.

Συνίσταται ένα εκ. παραπάνω από το μέγεθος του χεριού ώστε να είναι ιδανικό στο χέρι σας. 

Σου δείχνουμε τον πιο απλό τρόπο για να ανακαλύψεις  το size για τα δαχτυλίδια σου, ανάλογα σε ποιο δάχτυλο θέλεις να τα φορέσεις, ώστε να προσαρμόζονται άψογα.

Το μέγεθος του Δαχτυλιδιού αντιστοιχεί σε ακριβή μέτρηση της εσωτερικής διαμέτρου σε χιλιοστά. Βρίσκεις ενα υπάρχον δαχτυλίδι σου και το μετράς με μια μεζούρα την εσωτερική του διάμετρο. Η εσωτερική διάμετρος είναι η ευθύγραμμη γραμμή που ενώνει το ένα εσωτερικό άκρο του δαχτυλιδιού με το άλλο περνώντας από το κέντρο του. Ένα εκατοστό είναι 10  χιλιοστά-mm.

Άρα σν η μέτρηση της μεζούρας είναι 1,8 εκατοστά, θα επιλέξεις ως μέγεθος το 18mm

Ευκολάκι?

Καθ’ αρχή και δύσκολη, που λένε, αλλά είναι ένας απλούστατος και συνάμα πανέξυπνος τρόπος ώστε να παραγγείλεις ακριβώς το μέγεθος που επιθυμείς ,κι όχι να το ρίξεις στην θεά Τύχη, κι αν πετύχει !;

 
 
0
YOUR CART
  • No products in the cart.